Diploma işlemleri ile ilgili sorun yaşayan mezunlarımızın dikkatine!

Mezuniyet işlemleriniz sırasında ya da sonrasında aşağıdaki benzeri sorunlar yaşarsanız, hangi birime başvurabileceğiniz ile ilgili yanıtlarımızdan yararlanabilirsiniz.

Kıymetli mezunlarımız, mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimiz,

ÇOMÜ ailesi ile ilişkinizi sürdürmenin bir link uzağınızda olduğunu unutmayın.

(Mezun Bilgi Sistemine buradan kayıt olabilirsiniz.)

Kariyerinizde başarı ve mutluluklar dileriz.

• YÖKSİS’te (e-devlet sisteminde) mezun olarak görünmüyorum.
  • DGS’ye başvuru yapacağım, sistemde mezun olarak görünmüyorum.
    • Kayıt yılı 2001 ve sonrası olan mezunlarımız; diploma ve kimlik belgenizin çift taraflı fotokopisini-fotoğrafını ogris@comu.edu.tr adresine e-posta ile ulaştırarak, okulumuzun Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından gereken düzeltmelerin yapılmasını talep edebilirsiniz.
    • Kayıt yılı 1992-2000 olan mezunlarımız; Talebinizi mezun olduğunuz Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/MeslekYüksekokulu'na ileterek gerekli güncellemeleri yapmalarını isteyebilirsiniz.
    • Kayıt yılı 1992 ve öncesi olan mezunların, diplomaları Trakya Üniversitesi tarafından düzenlendiğinden, YÖKSİS mezun bildirimleri Trakya Üniversitesi tarafından yapılmaktadır.
  • Sistemdeki notlarım (transcript belgem) eksik-hatalı görünüyor.
  • KPSS/DGS/ALES/YGS/TUS'a başvuracağım, ancak mezuniyet bilgilerim ÖSYM sisteminde görünmüyor.
    • Bu tür sorunlarınız ile ilgili düzeltmeler, öncelikle danışman hocanız ardından da mezun olacak olduğunuz akademik biriminizin öğrenci işleri tarafından yapılmaktadır.