Ulusal Staj Programı 2023 kapsamında Üniversitemizden teklif alan öğrencilerin dikkatine

Ulusal Staj Programı 2023 projesi kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemiz bünyesinde de (farklı akademik ve idari birimlerde) Ağustos ayı boyunca staj yapmak üzere ülkemiz öğrencilerine staj teklifleri yapılmaktadır.

Bu teklifler ile ilgili Sık Soruların Sorulara ilişkin bilgiler aşağıda dikkatinize sunulmaktadır.

• Staj yapılabilecek tarihler: Üniversitemizdeki stajlar, yalnız 02-08-2023 ile 29-08-2023 tarihleri arasındaki 20 iş gününü kapsamaktadır. Bu tarihler dışında staj yapılamamaktadır.
  • Sigorta İşlemleri: Staj teklifi alan öğrencilerin, sigorta giriş işlemleri kendi eğitim aldıkları Üniversite/bölümleri tarafından yapılacaktır. Sigorta işlermlerini başlatmak için Kariyer Kapısından alacakları staj onayına ilişkin belge/ekran görüntüleri yeterli olmaktadır. Üniversitemizden ayrıca bir evrak/form verilmeyecektir.
  • Maaş Ödemesi: Üniversitemizde yapılacak stajlarda, öğrencilere maaş ödemesi olarak üniversitemiz tarafından en az asgari ücretin 1/3ü oranında ödeme yapılacaktır.
  • Konaklama: Çanakkale dışından gelecek öğrenciler için konaklama alternatifi olarak Gençlik Spor Bakanlığına bağlı (KYK) yurtlarda konaklama imkanı bulunmaktadır. Bu imkandan yararlanabilmek için öğrencilerin sigorta giriş işlemlerini yaptırdıktan sonra ilgili belge ile aşağıdaki yurtlara başvurmaları gerekmektedir.

Çanakkale Merkez, Kız Öğrenciler için;
ONSEKİZ MART ÖĞRENCİ YURDU
Telefon: 0(286) 501-15-05
Adres : BARBAROS MAHALLESİ ŞEKERPINAR CAD. SAYDAM SOK NO:4 MERKEZ/ÇANAKKALE

Çanakkale Merkez, Erkek Öğrenciler için;
KERİME SULTAN ÖĞRENCİ YURDU
Telefon: 0(286) 502-05-30
Adres : İsmetpaşa Mah. 55. Sok. No:18 ÇANAKKALE

• Staj yapılacak yer ve sorumlu kişi: Staj yapılacak birimlerimizin her birinde stajdan sorumlu kişiler atanmıştır. Teklif alıp kabul eden öğrencilerimizin, sigorta işlemlerini tamamladıktan sonra staj teklifi yapılan birimin web sayfası üzerinden iletişim numarasını tespit ederek ulaşmalarını tavsiye ediyoruz.

Teklif alan öğrencilerin yapması gerekenler:

• Staj teklifi alan öğrencilerin, sigorta giriş işlemleri kendi eğitim aldıkları Üniversite/bölümleri tarafından yapılacaktır. Teklif alıp onaylayan öğrencilerin en kısa sürede kendi eğitim birimlerini haberdar ederek, sigorta giriş işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Staja gelirken sigorta girişinizin yapıldığına dair evrak ile gelmeniz gerekmektedir.

• Staj yapılacak birimlerimizin her birinde stajdan sorumlu kişiler atanmıştır. İşlemlerini tamamlayan öğrencilerin, sigorta işlemlerini tamamladıktan sonra, staj teklifi yapılan Üniversitemiz biriminin web sayfası üzerinden iletişim numarasını tespit bularak iletişime geçmelerini tavsiye ediyoruz.

• Konaklama konusunda destek almak isteyen öğrenciler, Çanakkale Merkez İlçesi için yukarıda detayları paylaşılan Kız ve Erkek yurtları ile iletişime geçebilirler. Merkez ilçe dışındaki yerleşkelerde staj yapacak öğrencilerimizin de https://kygm.gsb.gov.tr/YurtMudurlukleri sayfasından gidecekleri ilçedeki diğer yurtlara bakmalarını tavsiye ederiz.

• Staj gelecek öğrencilerin, yanlarında -var ise- kendi taşınabilir bilgisayarlarını da getirmelerini tavsiye ederiz.

Stajınızda ve kariyerinizde başarılar dileriz.