ÇOMÜ Öğrenci Yaşam Kariyer Ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü Dönem Sonu Toplantısı Gerçekleştirildi

23.01.2024 tarihinde saat 10.30’da rektörlük senato salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Bilgi İşlem Daire Başkanı Cahit Kurt, Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Hafize Seçtim ve koordinatörlük personelleri Şube Müdürü Şenol Cihan, idari personel Yunus Emre Aygül ve 28 Akademik bölüm/birim temsilcisi akademisyen katıldı.

Toplantıda mezunlarla ilişkiler kapsamında, Mezun İletişim Sistemi (MİS) ve mezun memnuniyet anketleri;  kariyer planlama kapsamında, kariyer planlama derslerinin planlaması ve değerlendirmesi; koordinatörlüğün isim ve yönergesinde yapılacak değişiklikler; koordinatörlüğün ve birimlerin yaptığı kariyer ve mezun ilişkileri etkinliklerinin koordinasyonu; koordinatörlüğün gelecek dönem yapılması planlanan etkinliklerinde görev alacak akademisyenlerin belirlenmesi ve bölüm etkinliklerinin daha efektif olması için akademik birim temsilcilerinden öneriler gündeme alındı.

Toplantıda ilk olarak Prof. Dr. Dinçay Köksal açılış konuşması yaptı. Konuşmasında koordinatörlükten beklentilerin yanı sıra akademik birim temsilcilerden beklentileri dile getirirken, toplantı gündem maddeleri ile ilgili konuları değerlendirdi.

Mezun İletişim Sistemi (MİS) ile ilgili gerekli bilgilendirme yapılmak üzere Bilgi İşlem Daire Başkanı Cahit Kurt’a söz verildi. Gerekli bilgilendirme yapılarak, görüş ve öneriler alındı.  MİS tanıtımı ve alınan kararlar sonrasında gündemin diğer maddeleri ile ilgili Öğrenci yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hafize Seçtim söz alarak koordinatörlük faaliyetleri hakkında kısa bilgilendirmede bulundu. Gündem maddelerinin tartışılmasının ardından mezunlarla iletişim, Kariyer Planlama dersleri, koordinatörlüğün isim ve yönergesinde yapılacak değişiklikler, mezun ve kariyer etkinlikleri ve koordinasyonunun sağlanması, koordinatörlük faaliyetlerinde yer alacak akademik personellerin belirlenmesi hususunda bazı kararlar alındı. Ardından koordinatörlük faaliyetlerinin iyileştirilmesine yönelik katılımcılardan öneriler alındı.

Rektörlük Senato odasında 10.30’ da başlayan toplantı 12.15’ te dilek ve temenniler ile sona erdi.