Kariyer Merkezi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAGEM) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğinde ‘Kariyer Merkezleri Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Çalıştaya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hafize Seçtim katıldı.
22 üniversitenin yöneticileri ve kariyer merkezi uzmanlarının katılımıyla 30 Kasım- 1 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştayın ilk gününde; Merkezlerdeki Güncel Faaliyetler ve Karşılaşılan Sorunlar, Kariyer Merkezlerinin İşbirliği ve Sürdürülebilir Ortak Çalışma Alanları, Mezunlarla Sürdürülebilir İlişkiler konu başlıkları tartışıldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Girişimcilik ve Üniversite Sanayi İş birliği başlığı 2 oturumda ele alındı.
Kariyer merkezlerinin faaliyetleri ve mezun ilişkileri alanındaki en güncel bilgi, deneyim ve yöntemlerin paylaşıldığı çalıştay, oldukça verimli geçti. Bu yıl Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ikincisi gerçekleştirilen Çalıştayın 2024 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde üçüncüsünün gerçekleştirilmesine karar verildi.