ÇOMÜ'lü olmak ne demektir? Mezunlarımıza sizler için sorduk..

ÇOMÜ'lü olmak ne demektir?

Mezunlarımıza bu duyguyu ve burada geçirdikleri eğitim süresi boyunca deneyimlerini sorduk. Yanıtlarını sizler için burada paylaşıyoruz.

(Siz de eğer ÇOMÜ mezunu iseniz, tecrübelerinizi genç arkadaşlarınız ile paylaşmak ister misiniz? İletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.)

Ayşe Nur Büyüksamancı (2017) Çanakkale Sağlık Yüksekokulu, Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Ne demeliyim, neyden bahsetmeliyim bilmiyorum.

Çok güzeldi desem az, çok yorucuydu desem hafif, nasıl başlamıştık ya desem eski, nasıl biter bir anda desem duygusal olacak…

Zaman bir su misali hızla akıp geçiyor. Bazı şeyler vardır hayatımızda. Yaşamın bir parçasıdır ama biz onların farkına bile varamayız. Ta ki elimizden uçup gideceğini, kaybedeceğimizi anlayana kadar.

Şehitler şehri Çanakkale’de öğrenci olmak ta öyleymiş.

Yürüdüğünüz ve bir süre sonra sıkıldığınız o yolları, küçücük bir yer burası hep aynı yerler mekanlar dediğiniz günleri, amaçsızca kordonda bir ileri bir geri gittiğiniz günleri, gece saat kaç olursa olsun güvenle dolaştığınız o sokakları, buz gibi soğuğunu, rüzgarını, bir günde 4 mevsim yaşamayı, üniversitemizde 7/24 saat açık olan kütüphanede zaman geçirmeyi, çimlerde oturup arkadaşlarla sohbet etmeyi, eşsiz deniz manzarasını kısacası Çanakkale’de öğrenci olmayı özleyeceğiz.

Hepimiz farklı illerden, farklı okullardan, farklı hayallerle üniversitemize geldik. Mevcut bilgilerimize yeni bilgiler kattık. Bu hayallerimizi gerçek kılmak adına akademik eğitim aldığımız 4 yıldan sonra bize kalan hafızalarımıza yer eden yoğun ders temposu, zorlu sınavlar ama bunun yanında güzel arkadaşlıklar dostça paylaşımlarımız da oldu.

Bu zorlu 4 yıl boyunca bizlerin her zaman yanında olan mesleğimize atılmadan önce akademik bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşan hocalarımıza ve her zaman bize destek olan ailelerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Uzun lafın kısası ÇOMÜ’lü olmak ayrıcalıktır.

Aysu Şahintepe (2017) Ezine Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Seyahat Hizmetleri

ÇOMÜ'lü olmak yaşamın kapısını aralamaktır; insanlığa saygıyı, ülkeye sevgiyi, özgür düşünceleri şekillendirmeyi öğretir.

Tercihiniz iyi bir yaşamdan yana ise okulunuz ÇOMÜ'dür.

Ayşegül Ateş (2017) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sizleri Bekliyor..

Beş yıl önce Türkiye haritasını önüme açıp üniversiteyi nerede, hangi üniversitede okumak istiyorum diye kendime sorduğumda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini tercih etmiş olmanın doğruluğunu bugün daha iyi anlıyorum.

Çağdaş bir eğitim sistemiyle, değerli hocalarıyla, projeleriyle, bilimsel araştırmalarıyla, öğrenmeye istekli öğrencilerini daima destekleyen bir bakış açısıyla eğitim veren,  kütüphaneleri, tesisleri,  yemek, barınma ve burs olanakları ile sosyal yaşamı kolaylaştıran ve eşsiz manzarasından,  masmavi bir denizi ve Çanakkale Boğazı'nı seyredebileceğiniz en güzel yerdir Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi..

Antik Çağlardan günümüze destanların yazıldığı ve Dünya tarihinin değiştiği Şehitler Diyarı Çanakkale'de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümünü okumuş olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Bu mutluluğu sizlerin de yaşaması dileğiyle..

Armağan Aşçıeli (2017) İletişim Fakültesi, Radyo-Sinema ve Televizyon

Sevgili arkadaşlar,

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu şehirde yaşamak gerçekten de ayrıcalıklı bir durum.

Bu şehirde askerlerimiz vatanı için mücadele etti ve bu toprakları kurtardı. Bu şehirde bastığınız her toprakta bunu hatırlayın. Bu şehrin her yeri öyle güzel ki, her yer alabildiğine deniz, gezilecek görülecek yerleri hiç de azımsanacak derecede değil.

Assos, Bozcaada, Gökçeada, Kazdağları, Truva Antik Kenti sadece birkaçı.

Çanakkale tam da aradığınız, özgürlüğünüzü yaşayacağınız öğrenci dostu bir şehir. Bütçenizi fazla zorlamayacak bir yer. Bu şehirde ben pek çok kez yollarda yürüdüm. Burada çoğu yere yürüme mesafesinde gidebiliyorsunuz. Onun rahatlığını çok yaşadım. Yani burada ulaşım pek dert olan bir unsur değil. Ben şahsen kendimi burada hep mutlu hissettim, özgür hissettim. Belki de bu yüzden ben Çanakkale'yi ikinci memleketim olarak gördüm.

Buraya geldiğinizde vazgeçmeniz zordur. Mezun olursun ama tatil diye Çanakkale'ye gelirsin. İşte öyle bir yer.

ÇOMÜ zaten sağladığı sosyal faaliyetlerle, verdiği eğitimin kalitesiyle sizin bilgi isteğinizi yeterince karşılayacaktır. Ücretsiz bilgisayar laboratuvarları, 7/24 açık kütüphanesi ve şu an aklıma gelmeyen bir çok sizin kendi yararınıza olan imkanları var.

Bu üniversiteye gelmekle doğru bir iş yapmış olacaksınız. TERCİH sizin. :)

Cennete Üstemel (2017) Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

ÇOMÜ'lü olmak ayrıcalıktır..

Neden ayrıcalıktır, çünkü şehrin en tepesinde bir üniversitedesiniz boğazı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Birçok üniversitede görebileceğiniz bir şey değil bu durum.

ÇOMÜ dağınık olmayan kampüsüyle öğrencilerin bir arada olacağı kalabalık alanlara sahip bir yerleşke. Birçok etkinlikten haberdar olunabiliniyor.

Çanakkale tarih kokan bir şehirdir. Bu şehirde antik kent Troya ve Çanakkale zaferlerinin önemli noktası Kilitbahir kalesinden Namazgah Tabyası'na 57. Alay Şehitliğinden Şehitlik Abidesi'ne Seddülbahir'den Conkbayırı'na kadar olan Gelibolu yarım adasında tarihi iliklerinize kadar yaşayabiliyorsunuz. Çanakkale bir geçiş merkezi burada birçok olaya şahit olunabiliyor. Küçük sakin olmakla birlikte hızla gelişen bir şehir. Bu yüzden ÇOMÜ’lü olmak bir ayrıcalıktır.